Detta är mina egna erfarenheter och inga vetenskapliga fakta.

Jordgubbsvatten är väldigt enkelt att göra, hela familjen kan dra nytta av den! Men lägg inte till några sötningsmedel, bara ingredienserna som kommer att fungera som avgiftare. Härligt somrig, uppfriskande och god. Drick denna varje morgon. Receptet har jag hittat här

01 Jordgubbsvatten 5 jordgubbar juice från en halv citron 2 myntalöv

Jordgubbsvatten

5 st jordgubbar
Juice från en halv citron
2 st Myntalöv
C:a 1½ – 2 dl vatten eller efter eget tycke och smak.

Gör så här:
Tvätta ingredienserna ordentligt. Lägg dem sen i kokande vatten under några sekunder. Ta upp alla ingredienserna och lägg dem i en mixer: jordgubbar, citronjuice och myntalöv. Mixa ihop. Lägg blandning i ett glas vatten och rör runt tills det har blandats väl. Lägg till ett par iskuber, så blir det ännu godare. En utmärkt juice på frukostbordet!

03 Jordgubbsvatten 5 jordgubbar en halv citron och 2 myntablad 03

Jordgubbar är vitaminbomber! De innehåller mycket c-vitamin. 8 jordgubbar innehåller lika mycket c-vitamin som en fullmogen apelsin. De innehåller också kalium och lösliga fibrer som hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter. Jordgubbar stärker immunförsvaret och sänker kolesterolet. De kan även minska halterna av urinsyra. Och ju rödare en jordgubbe är desto mer antioxidanter!

Citron kan bidra till att minska bildningen av sten. Den bidrar också till att avlägsna slaggprodukter. Citron stimulerar och hjälper även matsmältningen att bli mer effektiv i bearbetningen av maten så att kroppen lagrar mindre fett. Den har en lätt laxerande och urindrivande effekt. Den ökar leverns funktion rent allmänt och sätter igång produktionen av galla, vilket hjälper till att rensa gallgångarna.

Mynta är lugnande och samtidigt uppfriskande! Den är bra för matsmältningen, vid gaser och illamående och får mag och tarmkanalen att slappna av! Mynta kan lösa upp slem från kroppen vid tex igentäppta bihålor. Den är också antibakteriell och bra mot dålig andedräkt.

OBS! Bör kanske inte drickas av dem som har kolit (tarmsjukdom) eller känsliga tarmar!

av Connie

Ett svar på ”Rena din kropp med jordgubbsvatten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.