Om mig

Namn: Connie Tornevall
Ursprungsland: Danmark
Årgång: 49
Intressen: Fotografering, måla digital konst
Kontaktinfo: connie@tornevall.se

Beskrivning:
Välkommen till min blogg, hoppas du kommer att trivas! Jag finns även på FB: http://www.facebook.com/connie.tornevall

Jag är en Dansk livskonstnär på 65 år. Kom till Sverige som fyraåring. Flyttade från Norrköping till Skåne 1974. Har familj som består av man, 2 barn och en hund. Är farmor och mormor till 7 barnbarn.

Min stora hobby är att fotografera samt att måla digital konst! Det roligaste som finns är att göra bildpoesi och skriva i dagbok eller i anteckningsform! Jag är ständigt på upptäcktsfärd till något som försiggår i smärtans centrum eller i lyckans varmaste punkt. Det jag inte har i huvudet har jag i pennan.

Jag kan liknas vid ett broderi. Om du tittar på mig från rätsidan ser det inte ut som om jag hade några knutar eller trådar som sticker ut. Men tittar du på mig från avigsidan ser du hur trådarna har gått för att bilda mönstret som blivit den jag är.

Familjen är viktig, jag umgås nästan dagligen med barn och barnbarn. Och sonen och jag har samma intresse för fotografering. Mitt liv är ganska sönderhackat därför har humorn blivit en livsnödvändighet för att jag överhuvudtaget ska orka leva med sjukdomar som RA och Sjögrenssyndrom och vad det innebär. Humorn är ett vapen ett slags tårgas men billigare. En medicin utan biverkningar! Jag är sjukpensionär och för en ständig kamp mot trötthet och värk.

Lite fakta om mig:
Jag är en spontan fotokonstnärlig sprallig poethysteriker med skojfrisk ångest. Jag utmanas dagligen av att hålla mig till twitters 140 tecken..

Jag är Jungfru också, redan namnet ger mig problem. Hur i all världen bär sig en Jungfru åt för att gå med högburet huvud genom livet? Jo, hon gnor hårdast i hela zodiaken.

Jag har inget som helst lokalsinne, har aldrig haft något och kommer nog aldrig att få något heller. Kanske är det ren och skär dumhet att jag aldrig har kunnat hitta från A till B utan ett räcke att hålla mig i, jag kan till och med gå vilse i en svängdörr. Jag köpte en GPS för att kunna hitta bättre. Hahaha men den går jag också går vilse i 😉

Älskar djur av alla slag, jag finner inget nöje i att fiska, gå på cirkus eller djurpark. Djur ska inte vara underhållningsobjekt! Dödar aldrig insekter så som spindlar och sniglar, alla har ett värde.

Naturen ligger mig varmt om hjärtat, kan aldrig få nog av växter och blommor.

Jag älskar allt vad fritt betande boskap heter, samt biodynamisk odlade grönsaker.

Är lite av en fanatiker vad det gäller sophanteringen.

Använder mig av homeopati och homeopatmediciner eftersom jag är biverkningskänslig för vanlig skolmedicin. Jag har blivit mycket bättre vad det gäller min värk och depression som jag dragits med i över 15 år.

Kämpar för rättvisan.

Är en nattuggla.

Jag älskar att måla, så jag ritar på dagarna och suddar på natten.

Jag har svårt för tidsoptimister som kommer i sista minuten med andan i halsen. Man ska behandla andra människors tid som om den var lika viktig som ens egen. Slösa bort andras tid och du slösar bort deras respekt!

Jag har kort stubin men det går över lika fort.

Har en svår åksjuka därför kör jag bil själv. Kan inte vara passagerare i bil/tåg/båt/buss. Det räcker att barnbarnen åker karusell eller gungar i hammocken för att jag ska ta fram spypåsen. Men det inte åkturen som räknas längre. Nu är det är gäddhäng, hamsterpåsar, hormonkuddar och kärlekshandtag som står i centrum. Brösten kastar jag över axlarna och rynkorna tar jag bort genom att sätta en klädnypa i nacken.

Min mage har gjort egen karriär allt inifrån min fega grammatik och den köpta godispåsen. Snart ser jag ut som en Michelingubbe. När jag tar på mig nätstrumporna ser jag ut som en kassler.

Samlar på änglar (det bor 900 hemma hos mig), förebilder, goda råd, fett, kolhydrater och protein. Allt som förut gott så lätt, kräver nu hela min koncentration.

Jag kan inte simma och saknar bubbelpool men med lite fantasi kan jag alltid fixa till det med ett trekvartsfyllt badkar och ett halvdussin påsar Samarin.

Älskar såpor, jag måste ha min dagliga dos av Våra bästa år och Glamour.

Jag är en riktig stugsittare, jag älskar mitt hem och har inget behov av att gå ut och roa mig.

Jag har kommit till det stadium att varje gång jag knyter skorna så tänker jag att det är lika bra att passa på att städa när jag ändå böjer mig ner.

10 svar på ”Om mig”
  1. Ler och har en del igenkänning, speciellt det där med lokalsinnet. Hittade hit tack vare din kommentar hos mig. Vilken underbar och härlig beskrivning av dig och ditt. – tack för den läsningen.

  2. Connie, du är en fantastisk Stand Up Komiker på ditt sätt. Vartenda ord är en mening i och får min mun att gira till och tårkanalen att öppna sig, för snart kommer en oanmäld skrattår, som tacksamt förlänger mitt liv, tack vare dig! Tack att Du finns!
    Kram till dig

  3. Tack även till Margareta och Elisabet, ni är alla hjärtligt välkomna tillbaka. Min dörr står alltid öppen! Kram på er

  4. Hej Connie du ska inte tro att jag redan har kollat din Blogg .här har du ett jobb som du har gjort med den äran ,så jag säger bara ett stort grattis till dej och lycka till med det du gör Tack.
    Hej från Mogge i Gråbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.