Då är det dags att detoxa!

Tips utifrån mina egna erfarenheter, ingen vetenskaplig fakta. Jag har haft problem med njurarna i stort sätt hela livet. Jag ska göra ett avkok på Selleri, citron och Ingefära. Jag testar den för att se hur den fungerar på mina njurar eftersom den har urindrivande egenskaper och stimulerar blodcirkulationen, speciellt i bäckenet.

Den stimulerar även immunförsvaret, nerver och matsmältningen. Selleri rensar njurarna på ett naturligt sätt och hjälper till att eliminera avfall. Nu ska jag testa denna uppfriskande dryck i 15 dagar och se vad som händer. Man kan dricka blandningen varm eller kall!

Du finner receptet längre ner! Först lite information om ingredienserna!

Selleri, denna krispiga supergrönsak med massor av nyttigheter har väldigt få kalorier och kan även hjälpa dig gå ner i vikt. Den har också en blodtryckssänkande förmåga. Och en avgiftande effekt. Samt är rik på Kalium, Kalcium och Magnesium. Selleri är också en av de bästa vätskedrivande grönsakerna som finns.

Citronen balansera surheten i kroppen och underlättar matsmältningen. Den bryter ner fett och stimulerar levern att producera enzymer och galla som bryter ner fett. Den har antiinflammatorisk effekt och förbättrar dessutom upptaget av järn i kroppen, vilket spelar en viktig roll för immunförsvaret. Citronen rensar din kropp. och motverkar även sötsug och hjälper dig vid viktminskning.

Ingefära är kroppens bästa vän! Äter du ingefära varje dag kommer hjärtat, hjärnan, magen och lederna att älska dig! Den både renar och stärker lever och njurar. Ingefära är också bra vid behandling av illamående när man har problem med gallan. Ingefäran verkar också anti-inflammatoriskt. Bra vid smärta och infektioner. Om du strör över malen ingefära på filen eller i frukostjuicen, så ökar du matsmältningen! Dessutom är ingefära en jättegod till filen!

OBS! Ingefära bör inte kombineras med diabetesmediciner eftersom det sänker blodsockernivån och kan utlösa hypoglykemi. Likaså blodtryckssänkande läkemedel eftersom ingefära sänker blodtrycket och kan orsaka hypotension.

Receptet har jag hittat här. Jag använder kombinationen för att avgifta njurarna. Det finns ju en mängd bra egenskaper i ingredienserna som är värda att ta vara på!

Detoxa din kropp med selleri, citron och ingefära

Sellerideyck selleri citron och ingefära

Ingredienser
3 selleristjälkar
1 liter vatten
1 citron
½ tsk ingefära. Jag använde en bit färsk ingefära (valfritt)

Gör så här:
Tvätta selleristjälkarna noga så de inte är täckta av bekämpningsmedel. Koka upp en liter vatten och lägg därefter i den skivade sellerin. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter. Om du vill ha i ingefära gör du det ett par minuter innan du tar bort det från värmen. När det är klart låter du det svalna i 10 minuter och har i citronjuicen.

Selleridryck selleri citron och ingefära

Sila bort avkoket och drick ett glas på morgonen innan frukosten. Du kan dricka den återstående vätskan under dagen, innan din huvudmåltid eller mellan måltider. Det är bäst att ta det 15 dagar i rad, för att därefter vänta 15 dagar och sedan börja om igen.

Tips:
Släng inte rotstjälken från ett stånd med stjälkselleri. Plantera ”rotstjälken” i lite jord och några dagar senare har du nya stjälkar som börjar växa upp!

av Connie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.