Denna jul blev inte alls som jag tänkt, jag vill inte verka otacksam på nåt sätt men nästa år vill jag inte kompromissa bort sig själv. Jag kan inte hjälpa det men julen är jobbig. Jag minns julen som liten där det började med att stycka en halv gris! Det var jobbiga dagar då det diskuterades hur denna stackars gris skulle styckas! Jag hatar att äta döda djur! Det enda jag minns av december var mina föräldrars gnäll och oenighet. När julen kom var alla trötta och förbannade! Jag räknade varje minut tills julen var slut.

Julen är en laddad högtid där förväntningarna står på rad, viss rivalitet infinner sig också. Var ska man fira julen, och vem ska vara tillsammans. Förpliktelserna på den annalkande familje- och högtidsstunden känns rätt jobbig! Besvikelser, irritation och bråk kommer som ett brev på posten. Julen är inte alls så glädjerik som den förväntas vara. Julen påminner mest om ångest, oro, ensamhet och familjekonflikter!

av Connie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.