Schack kan jämföras med en relation, vi spelar dagligen schack med varandra. En del tar livet med ett drag i sänder, det förslår illa i kvinnans strategiska värld. Hennes värld fungerar som sju drag i förväg.

Till och med den mest renläriga kommunist försvarar sin kung när han spelar schack. Men spela aldrig schack med en kvinna! Under hennes mask väntar alltid drottningen, koncentration och uthållighet i ställning efter ställning. Schackspel, blindparti och simultant med många bollar i luften!

I schack står visserligen bonden närmast kungen. Men det hjälper inte Kungen så mycket. Han kan flytta åt alla håll, men bara ett steg (undantag finns). Drottningen däremot går i vilken riktning som helst, och är den kreativa på brädet.

Ibland har hon ihop det med bonden som har en hel del kraftfulla egenskaper. Men kärlek är som schack, ett feldrag och du är matt. Ska du ha en chans ska du ha bra minne och kunna räkna framåt. Ha koncentration och fantasi. Så det gäller att vara stresstålig, uthållig och mentalt stark.

av Connie

2 svar på ”Spela aldrig schack med en kvinna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.