Jag har snöat in på ett litet superfrö som är både nyttigt, mättande och fulladdat med omega-3. Dessutom håller det blodsockret på en jämn nivå. Hittade detta mumsiga recept hos Ulrika Gabriel Coach & hälsoinspiratör. Stort tack till henne!

Mat Chiapudding med mango - gott och mättande utan socker BLOGGEN

Ingredienser:
2½ dl kokosmjölk (eller annan mjölk)
½ dl chiafrön
ca 2 dl frusna hallon (eller andra bär/frukt)
2 tsk vaniljpulver (eller c:a 8 droppar flytande steviavanilj)

Har du problem med candida, söta med stevia i stället eller med manuka honung. 

Mangosåsen:
1 dl frusen tärnad mango
ca 2 – 3 msk kokosmjölk

Gör så här:
Häll upp kokosmjölken i en bunke och blanda ner chiafröna. Häll sedan ner de frusna bären och mixa ordentligt med mixerstav. Mixa slutligen ner vaniljpulvret eller steviadroppar. Ställ chiapuddingen i kylskåp ca 15 – 20 minuter innan den ska serveras. Den kan med fördel stå i kylskåp över natten.

Mixa den frusna mangon i en skål och späd till lagom flytande konsistens med kokosmjölk. Lägg upp chiapuddingen i skålar/glas och häll försiktigt över mangosåsen. Dekorera gärna med några frusna bär. Njut…

av Connie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.