Cityville 02

Min virtuella värld ligger förpackad och hoptryckt på Facebook. Cityville förankrar mig i fantasin, vad ont kan hända mig där? I datorn omskapar jag universum så att det passar mig! Nu tänker jag återigen ta reda på vad som pågår i Rosenviken!

En sista gång
en tripp till min själ
innan jag lägger av

Cityville blir mer än bara ett spel. Jag rör mig mellan olika länder och kan vara både turist och granne på samma gång. Den påhittade världen är full av tips och idéer. Det är precis så ohälsosamt som det varnas för.

Steget mellan verklighet och fantasi är omärklig
jag går över gränserna utan att tänka
vandrar över på ingen tid alls

Inte visste jag att Rosenviken skulle bli kvar i varje ord, varje mening, djupt i varje skrymsle av min fantasi. Den vrider på min värld, och ber jag grannarna om hjälp så vips utrustas jag med massor av energi.

Jag kan lägga av precis när jag vill
låt mig bara
få den här sista trippen

Jag färdas rakt in i Cityvilles medelpunkt, känner spänningen stiga alltmedan jag samlar på mig en massa onödiga prylar. Jag drabbas av shopaholic-syndrom som skuldsätter mig i verkligheten! Och så skapar jag några nya byggnader som snöar genom rymden

Cityville spottar och dreglar
Skapar en jättelik Tsunami
som slukar mitt inre

Jag är inte mig själv, numera är jag alltid irriterad och stressad. Det är inte bilen, jobbet eller karriären som är problemet, det är Cityville! Jag har blivit storbonde och har frigående höns, kor, grisar och hästar! Och nya grödor växer och skördas.

Jag ingår i en overklighet
där all min tid
ryms i en enda sekund

Jag får panik om jag missar en enda skörd av mina ekologiska grönsaker. De måste skördas en viss tid annars dör de! Äggplantorna måste skördas redan efter 1 timme! Vattenmelon skördas i gryningen och Auberginerna strax före skymning!

Att bo i Cityville har satt sina spår
Jag är utbränd
och har gått in i väggen

CV piskar min kropp, piskar med sådan glöd att huden knottrar sig. Den fångar mig med hela sitt väsen. Fan nu missade jag precis jordgubbsskörden! Förmodligen måste jag vara uppe i natt också så jag inte dödar någon grönsak hos mina Cityville grannar!

Förbarma er över mig
jag är inte klok
som låter CV köra över mig utan att visa en min

Cityville pressar sig närmare, kall och krävande. Plötsligt utan förvarning kommer jag inte in i min egen stad! Terrorister har intagit Rosenviken! Jag läser meddelandet på skärmen, *** SYSTEM ERROR ***#-031B. Lika bra jag flyttar därifrån!

Håll käften på dig
jag sa ju att detta
var min sista tripp till Cityville!

av Connie

2 svar på ”Terrorister på Cityville”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.