Snaran DENNA stor

Reinfeldt har skapat ett spel som heter Fas-3, där omskapar han universum så att det passar honom. Steget mellan verklighet och fantasi är omärklig, han går över gränsen utan att tänka. Vandrar över på ingen tid alls! Den påhittade världen är precis så ohälsosamt som det varnas för! Vilken nivå ska vi nu ta oss upp till för att få riktiga jobb?

Att vara utförsäkrad har satt sina spår, vi är utbrända och har gått in i väggen enligt gällande regeringsbeslut. Vi har inga rättigheter längre, bara skyldigheter! Vår utsatta situation är som en vandrande vägg. Den skyfflar oss framför sig med allt högre hastighet. Vi kommer att bli utfasade till oigenkännlighet.

Det går allt snabbare och vi lämnas över till nästa fas – och nästa – och nästa. Vi är som ett jagat djur, bara bönerna gör oss till människa. Vi är inneslutna i ett skeende där all vår strävan, all ansträngning inte är värt någonting. Reinfeldt ser inte det kolossala berg av utslagna människor, för dem finns ingen legitimation! De fasas tills motstånd bara är ett tappert ord.

Inte visste vi att Fas-3 skulle bli kvar i varje ord, varje mening, djupt i varje skrymsle av vår verklighet. Det är kört, arbetsgivare vill inte anställa folk som deltar i FAS 3, de är bara ute efter billig arbetskraft! Och gränsen för det som är du i samhället har försvunnit! Ställer du dig utanför, ställer du dig i själva verket sist.

Och Reinfeldt pressar sig närmare, kall och krävande med knivskarp precision. Plötsligt utan förvarning hamnar vi utanför systemet! Det trodde vi väl aldrig om honom, han som var så präktig vid valet. Kompromisslös jagar han nu nya vinster och osynliggör de sjuka i statistiken. Hans jävla politik är på en så låg nivå att det är skamligt. Han ljuger oss rakt i ansiktet, jobben han pratar om är slaveri!

Det går inte att förklara känslan av hans destruktiva sätt att behandla människor på. Vi är alla siffror som ska justeras eller suddas ut! Och detta accepterar vi som om det vore den mest naturligaste saken i världen, för vi har nämligen inte råd att inte spela med!

Fas-3 kvinnan tar sig i kragen, stärkt och struken förstås ville hon ha ett rättvist bemötande, men det var ungefär som att förvänta sig att en arg tjur skulle lämna henne ifred bara för att hon var vegetarian. Nu söker hon jobb som insiktsledare med utgångspunkt av terapeutiska samtal med sig själv.

Hon läser meddelandet från arbetsgivaren: Med ett beklagande nödgas vi meddela att du inte tillhör det naturliga urvalet av sökande. Vi har inte kunnat hitta några fel, även om det inte går att bevisa motsatsen. Vi returnerar härmed ansökningshandlingarna, inget kommer att finnas kvar av dig när Reinfeldt är färdig!

Hon är slut som människa, kommer att bli utförsäkrad! Ångesten fyller hennes huvud, i natt snabbspolar hon sin depression. Vassa minuter slår och snärtar mot ansiktet. Klockans grova timvisare borrar djupa hål i själen i en sista ryckning av liv. Hon kliver upp på avsatsen, allt högre svänger ångesten. Snaran om halsen, och så ett kliv ut i tomheten. Reinfeldt fick som han ville, nu är hon en siffra i statistiken!

Gud förbarma dig över oss. Vi är inte kloka som låter Reinfeldt köra över oss utan att visa en min!

http://tornevalls.se/blog/2013/05/25/roadrage-s01e38-fas-3-utfasad/

av Connie

7 svar på ”Ett FAS-3 liv”
  1. Anne, tack så hemskt mycket! Det är fruktansvärt det som händer och vi kan inte göra ett skit. Vi är beroende av pengar så man kan tyvärr inte ställa sig utanför systemet heller!

    1. Conni tack för att du är så rätt fram. Vi kan hoppas på att HAN FÅR GÅ TILL FAS-3 EFTER VALET SÅ HAN KANSKE FÖRSTÅR VAD HAN GJORT VÅRAT LAND.

  2. Bra rutet Connie. Vi är många som är förbannade på alliansens hyckleri. Reinfelt är definitivt inte i fas med de som marginaliseras för att gynna de redan rika. Klassisk högerpolitik är det vi ser förklädd i fagra ord och lögner.
    /Rolando Furioso.

  3. Vore mycket intressant att se statistik på hur mycket självmorden har ökat sedan utförsäkringarna och fas3 startade. Det är nog ganska stor ökning.

  4. Fantastiskt formulerat, connie! Nu kommer Alliansen att öka trycket nästa år inför valet, för tyvärr Reinfeldt o Co är riktigt duktiga på retorik och får med sig folk… Vi måste bilda en motrörelse som är lika knivskarp inför valet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.