Småkryp ligger mig varmt om hjärtat. Jag är ständigt på upptäcktsfärd i insekternas värld till något som försiggår i smärtans centrum eller i lyckans varmaste punkt. Här har jag samlat alla mina favoriter.

Jag hade tänkt lägga upp en triss, och sen lägga resten av insekterna någon annanstans på bloggen, men vet inte hur man gör. Får höra med sonen eftersom det är han som fixat bloggen åt mig! Hoppas ni har överseende med detta tills jag fått fixat till det hela. Hjärtligt välkomna att kliva in i makrovärlden!

Småkryp Blåmes

Denna Blåmes bor under fönsterblecket. Här kommer den med småkryp till sina ungar.

Småkryp humla

Söt liten humla på besök i mina tagetes.

Småkryp spyfluga

Spyfluga. Den stora skillnaden är om man hör insekten i sovrummet eller i trädgården!

Småkryp spindel fluga

Äta eller ätas, det är frågan? Spyflugan blev så småningom middag åt Sigge som satt och lurpassade på den.

Småkryp myra 2

Myror har bladlöss som husdjur och mjölkar dem.

Smålkryp Myra 1

Myra kollar så bladlössen har det bra!

Småkryp skalbaggar som parar sig

Älskande skalbaggar

Småkryp nyckelpiga

Nyckelpigan inpå livet.

Småkryp nyckelpiga på strå

Nyckelpigor är inte så söta och snälla som man kan tro, det kan bitas rejält! Denna hittade jag i min trädgård.

Småkryp nätvinge

Söt liten nätvinge tittade förbi!

Småkryp fjäril på finger

Fjärilen Cethosia penthesilea från Fågelparken i Påarp.

Småkryp Fjäril

Påfågelfjäril i min Buddleja

Småkryp fjäril Pärlemofjäril
Pärlemofjärilen besökte min Buddleja.

Småkryp bi i scilla

I våras dök detta lilla yrvakna bi upp i vår scilla.

Småkryp spindel i skog denna

Mötet med spindeln i skogen resulterade i detta fotot.

Småkryp harkrank

Den vackra harkranken.

Småkryp Spindel harkrank

Naturen är grym, spindeln käkar harkranken. Hittar man spindlar i huset betyder det att huset är friskt! Så döda aldrig en spindel! En spindel kan vara utan mat längre än vad den kan vara utan vatten! Därför hittar man dem oftast i vårutrymmen.

Småkryp spindel gul

Spindeln Göte är smart, han bor vid utelampan. När mörkret faller och ytterlampan tänds flyger nattfjärilarna in i hans nät.

Småkryp mördarsnigel DENNA

En snigel mötte mig på skogsstigen, självklart lät jag den leva!

06 TRISS byggnad

Vintrigt foto av ett spindelnät.

Länk till fototriss:
http://fototriss.blogspot.se/2013/06/fototriss-del-223-smakryp.html

 

av Connie

35 svar på ”Småkryp inpå livet”
  1. Jah Hollis tack för din kommentar! Jag hade tänkt lägga upp en triss, och sen lägga resten av insekterna någon annanstans på bloggen, men jag vete sjutton hur man gör. Jag får höra med sonen eftersom det är han som fixat bloggen åt mig 😉

 1. Många fina bilder blev det – o vilket perspektiv några av dem har – o skärpa!!
  Det är bara för mig att uttrycka tacksamhet för möjlighet att betrakta!!

 2. Det är märkvärdigt hur intressanta småkrypen blir bara man ser till att ha en kamera emellan. 😉
  Den första bilden blir min favorit, så härligt att ha den boende så nära inpå.

 3. Jag älskar också makrofoton på insekter. Mitt knep var att hålla mig till dagens tre bästa bilder. Mina favoriter är nog det vintriga spindelnätet och nyckelpigan i grässtråt (om jag måste välja några) :-).

 4. Så många FINA bilder av småkryp. Bra att du skonade den bruna skogssnigeln, i skogen kan den vara. Jag har blivit biten av nyckelpigor, men ingen trodde mig.

 5. Herregud vilken samling av småkryp!!! Du verkar leva bland krypen ser det ut som.
  Du har tack och lov lagt upp en salig blandning med fantastiskt fina bilder här, då jag gkömmer kärleksakten mellan dina baggar som såg ut som kackerlackor;-) Glömmer även Sigges måltid, men jag gillar Sigge:-)

  Stort tack för titt-in hos mig! Du har en suverän blogg och är en mästarfotograf!

 6. Du bjuder på en riktig småkrypsfrossa. Fantastiska bilder och spännande situationer du hittat småkrypen i. Scrollade upp och ner flera gånger.

 7. Oj, vilket djurliv det var här! Jag har just räddat en blåmes som fastnat i talgbollsnätet, så jag stannar upp och njuter vid ditt första foto.

  Och mina glasspindlar, dem har jag gjort själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.