verse feet

Det ryker om verben och substantiven, bara dikterna skiljer sig åt i brännbarhet. Det som inte dödar, härdar. Och ändå, jag bränner vid mina versfötter. Om natten avtecknar de sig som silhuetter likt Trojanska hästar.

När dagen flammar upp, som när hinnan spricker hopar de sig som suddiga konturer och kivas med den svagsinte poeten. Tuktar texten till formen av humor och sätter på vingar. Ett serum med otroligt få antikroppar mot skrivkrampen.

Dess glöd gör det omöjligt att se, den brister i en pytteliten mening. Men glöden lämnar inte poeten, trots att muren hindrar den från att komma fram. Hur mycket kostar blod, svett och tårar? Priset har stigit på själslig gröda, mindre värde har sunt förnuft. Och hur mycket kostade poeten innan hon blev värdelös?

av Connie

5 svar på ”Poetiska syndrom”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.