Sid 69 Drick för hälsa Energi burst

Spenat, äpplen, paprika, kanel och råa vetegroddar. Den här juicen innehåller kanel som är känt att stabilisera blodsockernivåerna. För att tillsätta extra glukosreglerande krom kan du röra ner 1 matsked råa vetegroddar i den färdiga juicen. Har du inte tillgång till det så går det bra med t ex. Risenta vetegroddar i påse.

Hypoglykemi. Blodsockret sjunker när musklerna och levern bryter ner lagret av glykogen till glykos, som frisätts i kroppens vävnader. Eftersom detta kan leda till trötthet, yrsel och nedstämdhet är det viktigt att hålla blodsockernivån konstant för att kunna fungera ordentligt. Frukt innehåller höga halter av naturligt fruktsocker, så försök att lägga in vegetabilisk juice i din kost.

Recept:
Blir 2 dl
2½ dl spenat, 125 g
2 äpplen
½ gul paprika, urkärnad
1 krm malen kanel
1 kanelstång
ev vetegroddar

Pressa samtliga ingredienser till juice och servera denna uppiggande drink i ett glas. Dekorera med bitar av kanelstången.

Recept hämtade från boken: Drick för hälsa

av Connie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.