Pinocchio lögn 12 Stor 03

I smyg lägger vi skulden på varandra. Vi har så lätt att skylla ifrån oss för att slippa ta ansvar!

Tro aldrig på dom som säger att de tar på sig skulden. Ingen kan förpassa skulden dit den hör hemma, skulden har inget hem!

Skuld och lögn sitter ofta ihop! Man kan komma till världens ände på en lögn, men man kan inte komma tillbaka igen!

En lögnare tror man inte på även om han/hon skulle tala sanning. Sätt dig aldrig i skuld om du kan sätta dig någon annanstans!

av Connie

12 svar på ”Skuld och lögn”
 1. Till en början vill jag kommentera din triss på Gemenskap – och den är helt fantastisk! Tvåan med fågeljacuzzin är enastående och jag förstår inte hur du fick till den. Underbart!
  Men du är ju förbannad idag – å det du skriver i det här inlägget håller jag helt och hållet med om.

  1. Hej BP, tack snälla du, vad glad jag blir! Den där bilden med fågeljacuzzin fick jag vänta på läääänge. Jag har ett gömställe där jag står och väntar på rätt tillfälle 😉

   Jag blir så arg när folk ljuger en rätt upp i ansiktet. Tycker att det var jättkul att du hälsade på i mitt krypin. Kram

 2. Visst är det så, lögner och åter lögner förstör så mycket, det finns där dagligen och vissa är men uppenbara än andra. Har man dessutom råkat ut för en hel del lögner så är man mer uppmärksam på nya.

 3. Så sant og så enkelt, men samtidig så vanskelig å forstå, for noen.
  Man blir nesten satt ut av slikt.
  Godt budskap.
  Ha en fin Kveld 🙂

 4. Nej jag bara luras det är jag Matts, det är fult att ljuga men jag lägger gärna till i historier och jag ljuger ibland, inget jag är stolt över bara ärligt att erkänna.
  tror nog vi Luras(Ett snällare ord för ljuga) lite alli hopa

  1. Hahaha, Jan Ove Matts eller vem du nu är: Det finns nog ingen som inte ljugit någon gång! Hela samhället är byggt på en lögn känns det som. Därför bör man hålla sig till sanningen, det finns ju så många sätt att säga den på 😉

  1. Anne, gud så glad jag blir. Hela samhället är byggt på en lögn, jag tänker inte sänka mig till den nivån! Man tar till en vit lögn då och då, bara för att slippa bråk. Men man ska inte bygga upp en hel värld av lögner, den hinner ändå ifatt en till slut! Varför ljuga, när det finns så många sätt att säga sanningen på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.