Döden Stor

Folk håller begravningstal och lägger blommor på gravar. Detta gör de trots att de överhuvudtaget inte hade någon bra relation till personen när denne levde. Jag är så förbannad trött på sådan falskhet. Är det inte bättre att se till att bli sams medan människan lever?

Den dag jag dör ska jag spridas ut för vinden, folk ska inte kunna döva sina samveten med en massa blommor på min grav. Ska jag ha blommor ska det vara medan jag lever! Inga krokodiltårar på min grav tack! I så fall kommer jag tillbaka för att spöka för den som gör det!

av Connie

6 svar på ”Döden och samvetet”
 1. Slik skal det være. Varmende ord og blomster skal komme mens mennesket har glede av det 🙂
  Så havner du på Bestemorlisten min 🙂 Om du tillater?
  Ha en flott kveld 🙂

 2. Jag håller med… och ibland har jag undrat varför vissa går på minnesstunden efteråt, för att fika, men man vet knappt vem människan är…

  Finns det inte en låt, som går något som…lägg inga blommor på min grav, jag är ändå inte där. Man ska ge och få tillbaka medan man lever, det är nog det som är vitsen, och att få se glädjen av det man ger. Ha en fin dag!

  1. Hej Maria, Det är otroligt hur en del kan bära sig åt. De hyser så mycket agg till den döde och går till minnesstunden bara för att få mat och kaffe för att jävlas, de ska minsann ha någonting för allt besvär och bråk de har fått stå ut med under åren! Inte klokt!

   Jo jag har också hört texten: ”Lägg inga blommor på min grav” i nåt samband. Men vet inte vem som sjunger den. Ha det gott. Kram

 3. Kan hålla med, det gäller att leva och finnas för varandra medans man lever. Själv vill jag nog befinna mig i minneslunden för att inte anhöriga skall behöva känna krav på gravvård, de kan minnas mig vart som, hemma med ett tänt ljus eller en stund vid minneslunden. Kram

  1. Nett, ja minneslunden är också fint. Och så slipper de anhöriga att känna press på att sköta om graven. Om Gud finns så finns han överallt, inte bara i kyrkan. Det är likadant med de döda. Vi kan minnas dem vart som helst, inte bara på kyrkogården. Ha det gott. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.