Djur katt DENNA
När någon äntligen tar ansvar för de hemlösa katterna blir de straffade med vite i stället, det tacken. Det här samhället är inte klokt! De kan stoppa upp sina regler dit dom hör hemma!
http://hd.se/klippan/2013/01/08/matade-hemlosa-katter-halls/

Varför är det ingen som gått till tidningen beträffande överfulla soppkärl som finns på samma adress? Detta är enbart löjligt! När vi bodde i lägenhet fanns det en ”gårdskarl” som höll ordning. Nu är det skvallerkärringar/gubbar som tror de är förmer än andra! Vem är det som drabbas?

Ska vi få en bättre miljö är det inte bara katter, hundar och vargar vi ska ta itu med! Det finns miljöförstöring på det osynliga planet också. Bitterhet, misstro, avund och girighet sprids på precis samma sätt som kattpiss kring människor!

Källan till problemet är att folk verkar tro att katter klarar sig bra på egen hand. Många tror även att det är olika regler för hund och katt. Men hundar kissar och skiter precis lika mycket. Det är varken kattens eller hundens fel utan ägarnas! Det ligger hundskit på var och varannan gångled och trottoar! För att inte tala om mattar och hussar som låter sina hundar skita precis utanför brevlådor eller grindar/portar!

Och hur mycket skit kastar människan inte i naturen, det är slarv med källsortering, sönderslagna glasflaskor och rostiga plåtburkar och plastpåsar i naturen. Vid stränderna ligger gamla metrevar med krokar kvar som svanar och änder sväljer ner eller fastnar i! Och hur många delfiner och fiskar fastnar inte i gamla nät på havsbotten som fiskebåtar skiter i att ta upp! Men det är det ingen som tar tag i! Intresset verkar ha svalnat för miljökampanjen om den någonsin funnits!

Vi borde som sagt engagera oss i de verkligt stora problemen: Livsmedel står för en stor del av hushållens energi. Den energi vi använder till mat och matlagning under en dag motsvarar 3 liter olja per person! Och palmoljan som används som livsmedel och råvara för bränslen är ett hot mot regnskogen och orangutangen!

Eller ta tex en gräsklippare: Vi behöver bara köra tre minuters motorgräsklippning så släpper vi ut lika mycket koldioxid som 1 timmes bilkörning i 100 km/tim = 250 kg! Att gå bakom en motorgräsklippare i en timme är som att röka ett paket (20) cigaretter! Och kör vi en halvtimmes gräsklippning med en gammal bensindriven gräsklippare gör vi lika stora utsläpp som 10 mils stadskörning med bil! Och för var femte etanolbil som säljs i Sverige skövlas en hektar regnskog någonstans i världen! Tål att tänkas på både en och två gånger!

Och vad gör vi av alla överblivna läkemedel, slänger dom i soporna, spolar ner dom, eller lämnar in dom på apoteket?

Nej regler är inte till för att följas, Sverige är ett gott exempel på det! Ta bara detta med EU-reglerna beträffande avskjutningen av vargarna! Jakten bryter mot EU-reglerna! Miljöminister Andreas Carlgren gav klartecken innan EU ens hunnit utreda fråganSverige i ett nötskal!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/eu-skarper-tonen-om-svensk-vargjakt

Man ska se upp när hela fårskocken går åt samma håll! Vi löser världsproblemen. I morgon återstår bara våra egna! Stackars oss…

 

 

av Connie

4 svar på ”Ta ansvar”
  1. Jag håller med dig om allt utom det översta. Du har inte sett situationen i området på nära håll och vite var högst sannolikt en nödåtgärd för att få bort det värsta problemet, nämligen misshandeln av katterna. För misshandel är vad det utan tvekan har handlat om. Man hade kunnat rädda livet på massor av katter här, genom att helt sonika se till att honan redan från början blev satt i säkerhet och vårdad. Men man valde aldrig att gå den vägen. Istället fortsatte man mata katterna, helt utan en tanke på att de behövde veterinärhjälp. ”De är ju bara hungriga” sades det. Nej, dom ÄR inte bara hungriga. Dom är SJUKA, svarade de andra grannarna och tog på sig ansvaret att hjälpa katterna bort. Alla lät sig dock inte fångas och till sist gick det så långt att när de väl fångats var de så pass sjuka att de inte gick att rädda.

    Jag tycker att det var helt rätt att man tog itu med problemet. Dvs, hon som matade dom. Men jag förstår att en del av er tänker mer med hjärtat än med hjärnan. Problemet är att det ibland får felaktiga konsekvenser 😉

  2. Man får vara glad att någon reagerade till slut! Men man kan ju fråga sig varför det inte togs itu med detta mycket tidigare, det var ju tydligen fler som visste om hur det låg till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.