Då var det dags för fototrissen igen, som ligger här. Den här gången handlar det om byggnader & arkitektur. Man behöver inte åka vida omkring för att hitta intressanta boendeformer. Djur och natur har mycket att erbjuda som är vida överlägset oss människor!
Här kommer mina bidrag:

01 TRISS byggnad

Herr och Fru Koltrast brukar vara dom som först varnar med ett ganska gällt och skrikigt ”tjack-kick-ki-ki-ki-ki”. Familjen Koltrasts boende har en konstnärligt flätad arkitektur. Och de turkosfärgade äggen är i sig själva en skyddad värld för de växande små liven.

02 TRISS byggnad

Getingarnas välgjorda pappersliknande byggnad är tillverkad av tuggat trä och saliv. De har skapat ett helt eget litet samhälle där alla hjälps åt. De vuxna äter gärna animalisk föda så som fisk och skaldjur som de gärna sväljer ner med öl eller vin om det finns att tillgå. Frukt står också högt på listan likaså nektar. Barnen dvs. larvernas mat består av tuggade insekter. Dessa kryp fångas i flykten av de rovgiriga vuxna.

04 a TRISS byggnad

Vinbärssnäckans hus är sprödare än sprött. Huset överträffar allting annat, det växer nämligen i samma takt som snäckan växer. Denna snäcka har i 2 dagar klättrat med husvagn och allt uppför solrosens stam och balanserat ut på grenen bara för att komma åt de mumsiga bladen! Strongt gjort!

03 a TRISS byggnad

Småfåglarnas höghus i falurött men utan vita knutar är ett trevligt boende! Här kan man få se både ”Goda grannar” och ”Skilda världar”, allt på en gång. Området ger fina bomöjligheter åt sommarens fåglar och skydd åt vinterfåglarna. Skogen runt området ger med sin täta grönska ett fint skydd åt flera fåglar som slagit sig ner här.

Barnomsorgen vållar inga bekymmer, föräldrarna ser helt enkelt till att barnen och deras behov kommer i första hand. Men som för alla nygifta gäller det att hitta en lämplig bostad.   Men här i Fågelparken i Påarp står hemmet och barnen alltid i centrum för föräldrarnas omsorg.

av Connie

78 svar på ”Byggnader & arkitektur i fototrissen”
 1. Haha, så fyndigt och absolut kanonhäftigt. Passar utmärkt nu till våren när alla djuren liksom kommer till liv igen 🙂

 2. Dagens bästa triss! Jag njuter av dina beskrivningar av de olika byggnaderna!

  Du bidrar också med lite ny kunskap. Inte visste jag att getingarna hade samma smak som jag – fisk, skaldjur och gott vin och sen en god frukt till dessert! Fast jag har nog misstänkt det ibland då de kan vara ganska många runt middagsbordet!

  1. Cecilia, tack så hemskt mycket, vad glad jag blir! Jag är mycket intresserad av djur och natur och älskar att fotografera ur alla möjliga och omöjliga vinklar! Getingar älskar härskna räkor och avslaget vin 😉

 3. Visst är alla här kreativa på sitt sätt, men här skrollar man förbi första bilden och tänker vaddå, sen blir det ett aha, fina bilder och en kul tolkning.

  1. KajsaLisa, tack så mycket! Haha, ja vad ska man göra när man inte har några bra foton på mänskliga byggnader 😉

  1. Monica o Jacob, tack så mycket. Flerfamiljshuset finns i fågelparken i Påarp. Skulle gärna vilja ha ett sådant i min trädgård! Det är inte heller så lätt för katter eller andra rovfåglar att ta sig dit upp.

  1. Hej Mormor, jag har planer på att bygga ett sådant där höghus till mina småfåglar! Dit kan ju inte katter eller andra rovfåglar ta sig så bra heller!

 4. Åh vilken underbar tolkning! Fågelbostaden med dom vackra äggen. Getingbostaden..grrr. Den gulliga snigeln med husvagn och så hyreshuset. Underbart!
  Tack för din snälla kommentar hos mej.

  1. Anna-Lena, tack snälla du, vad glad jag blir! Din kommentar inspirerar mig verkligen att vilja fortsätta med jag håller på med, fotografering! Kram

 5. Glatt överraskad tog jag del av fåglar, getingar och sniglars bostäder, en tolkning av veckans triss som höjer sig över övriga bidrags slott och kojor! Jag hade själv aldrig kommit på tanken ….. Getingboet är riktigt vackert även om invånarna inte är kul att umgås med!

  1. Anita A: Tack så hemskt mycket! Jag niger och tackar ödmjukast, blir ju bara så himla glad! Och jag som först inte tänkte vara med, hade ju knappt några foton på mänskliga byggnader 😉

  1. Camilla, tack söta du! Jag var lite skeptiskt om jag verkligen skulle lägga ut dessa som en triss. Men jag ville gärna vara med och vad gör man när man inte har några bra foton på mänskliga byggnader 😉

  1. Från noll till hundra och tvärtom. Jättestort tack för dina synpunkter. Det gläder mig verkligen. Det sporrar mig att fortsätta med det jag älskar mest, fotografering!

 6. Snacka om en helt annorlunda triss – inga vanliga byggnader här inte. Helt fantastiskt! Snyggt jobbat:-)

  1. BP, gud så kul att du gillar trissen, tack! Nu får jag verkligen inspiration att fortsätta med det jag älskar mest, fotografering 😉

  1. Powered By Porridge: Hahaha, gillar din humor. Måste bara fråga hur ligger getingarna till på tipsextra ligger till i tabellen?

 7. Det var en kul tolkning av temat! Undrar just om det bor fåglar i holksamlingen, det ger ju mig lite hopp om min holksamling!

  1. Anni, tack så hemskt mycket. Nästa gång jag ska till fågelparken så ska jag höra med personalen där om hur det står till med den saken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.