Smoothies för oss med candida

CANDIDAPRODUKTER NYA

Här kommer fler tips och tillbehör för oss med candida utifrån mina egna erfarenheter som underlättar vardagen. Men läs noga igenom allt och testa er fram, det är så individuellt vad man tål och inte tål.

Nu har jag äntligen hittat produkter som jag kan göra smoothies av när jag känner mig lat och inte orkar använda juicepressen! Dessa klarar jag eftersom de inte innehåller mycket socker!  Från vänster:  Sweet, Acai, Nyponskalmjöl, Hela nypon, Blueberry-pulver och Sea Buckthorn/Havtrorn-pulver. Alla produkterna kan köpas i hälsokosten.

1) Sweet som består av en blandning av erytritol och stevioglykosider. Det är 4x sötare än vanligt socker. Både erytritol och stevioglykosider är söta utan att påverka blodsockret.

2) Acai kan man äta varje dag till frukost eller efter träning.
Så här gör du din din egen Acai-smoothie:
2½ dl is, 0,5-1 dl- äppeljuice, 1 banan, 2 msk Acaipulver, 1 msk agavesirap (kan uteslutas för dom som har candida. Söta med Sweet i stället). Mixa allt till en krämig konsistens, toppa med banan. Njut….

3) Sea buckthornspulver är ett kosttillskott. Rekommenderat intag: 1 msk. dagligen. Havtornspulvret tillsätts med fördel i juice, andra drycker, yoghurt samt smoothies.

4) Blueberrypulver är också ett kosttillskott. rekommenderat intag: 1 msk. dagligen. Blåbärspulvret tillsätts med fördel i juice, andra drycker, yoghurt samt smoothies.

 

Här kommer 2 recept från ICA på nyponsoppa. Den ena gjord på nyponskal den andra på nyponskalmjöl. Jag har ändrat lite på recepten så det passar oss med candida.
Nyponsoppa av nyponskal
Ingredienser:
1 påse nypon skal (à 220 g)
1 1/2 l vatten
Har du problem med candida söta efter egen smak med Sweet eller stevia
(om inte tar du 1/2 dl socker)
1 1/2 msk potatismjöl

Koka upp vattnet och rör ner nyponen. Låt dra 2 timmar.
Sila av nyponen och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Smaksätt med Sweet eller stevia.
Rör ut potatismjölet i 2 msk kallt vatten (för 6 port). Vispa ner redningen i soppan. Låt koka upp. Servera nyponsoppan ljummen med Alvesta glass som är sötat med stevia. Goda glassar är ”Vaniljdröm och Himmelsk röra”.

Tips:
Det går också att använda nyponskalsmjöl.
Gör då så här (för 6 port): 
Vispa ner 1/2 dl nyponskalsmjöl, 1 msk potatismjöl och 2 msk socker i 6 dl vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Servera med Alvesta glass. Njut…

Glass laktos och sockerfri

Det här inlägget postades i Candida och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Smoothies för oss med candida

 1. Alice Darner skriver:

  (Någon frågade mig vilka jag trodde tjärnade pengar på det här…)

  I alla fall, en riktig fråga!
  Hur påverkar xylitol (björksocker) Candida?

 2. Connie Tornevall skriver:

  Alice Darner, björksocker är mindre farligt än vanligt socker. Men det hjälper inte för det triggar igång sockersuget vid candida, så är man känslig bör man vara försiktig med det. Sukrin är gjort på Erythritol och det kan diabetiker också använda utan risk.

  Läste på KostDoktorn om hälsoeffekten av socker, där säger forskarna att socker är som som inavel. Även låga sockerdoser gör möss sjuka.

  http://www.kostdoktorn.se/?s=socker&submit.x=-1093&submit.y=-

 3. Connie Tornevall skriver:

  Ja det visste jag, men det är alltid roligt med information så det tar jag tacksamt emot <3

 4. Alice Darner skriver:

  Undviker du tandkräm med SLS då?

 5. Connie Tornevall skriver:

  Alice Darner, japp, i stället borstar jag tänderna med MSM-pulver, beskt som tusan men det är bra mot candida och tandhälsan. Har man blödande tandkött så försvinner det på ett kick! Jag dricker även 1 tsk av MSM-pulver blandat i ett glas vatten morgon och kväll. Hunden får det också men då blandar jag det i maten.

 6. Alice Darner skriver:

  nu vet jag att du försöker unvika proteinbaserad mat, men Zendium innehåller inte sls sisst jag kollade. Ifall du någon gång skulle längta efter en tandkräm som smakar tandkräm, menar jag 😛

 7. Connie Tornevall skriver:

  Absolut, tack för tipset <3

 8. Mamma, vad är MSM-pulver? Hjälper det mot blödande tandkött oavsett orsak? Jag har fått blödande tandkött var graviditet men denna gång vill det inte ge sig… 🙁

 9. Connie Tornevall skriver:

  MSM är bra till mycket, här är en länk: http://www.bravara.se/msm.htm

 10. Connie Tornevall skriver:

  Man tar inte MSM bara för att hantera ett enda symtom eller en sjukdom, näringsämnena går in i det område som bäst behöver det, oavsett vad vi tar det för.

 11. Kalle skriver:

  Björksocker påstås ha egenskaper som till och med motarbetar candida. Det där med sockersuget kan gälla alla sockersubstitut men ger med sig efter några veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.