Miljöförstöring på det osynliga planet

Jag är så trött på all avund, bitterhet, misstro och girighet, den sprids på precis samma sätt som kattpiss kring människor, en miljöförstöring på det osynliga planet. Människor kan göra de mest kränkande och djävulska saker i ren och skär avund! De verkar ha mer öronvax än hjärna!

Mobbningen har globaliserats och blivit allt snabbare, det sker idag i en hisnande fart och kan skada vem som helst inom några få sekunder! Mobbarna spottar och dreglar och skapar en jättelik Tsunamin som slukar vårt inre. De svagaste springer massmediala gatlopp!

Numera är mobbning inte bara blickar, skratt, elaka ord och knuffar, den har blivit mer utstuderad! Mobbning på det osynliga planet kan vara allt från mejl och sms och inlägg på facebook eller att bli förföljd på nätet. Lavinen som kommit i rullning har växt sig större och större och är nu GLOBAL!

Och vi sveps med i tryckvågen, känner hur den borrar sig fast likt granatskärvor i själen. Vi kan inte kontrollera vad som händer oss, men vi kan kontrollera vår attityd gentemot det som händer oss och omvärlden!

Det är väldigt tröttsamt att ha sådana människor i sin omgivning! Mobbaren lägger över sina inre konflikter på omgivningen. I början förstår man inte vad som pågår och varför man känner sig trött och matt, nedstämd och hängig, tömd på all energi.

Vad världen idag behöver är mod och insikter för att undvika att dras med i mobbningens rollspel! Vi måste på djupet förstå med alla sinnen! Tystnaden är aldrig tyst, inte ens kring det skrivna ordet!

Ta makten över din attityd. Låt inte någon annan välja den åt dig!

av Connie

6 svar på ”Själslig mobbning”
  1. Visst är det så Connie. Gillar din uppmaning ta makten över din attityd. Får jag använda det? Är certifierad NVC tränare i Halland(Nonviolent Communication) och är du nyfiken så hör av dig.

  2. Underbart Inlägg Connie Tornevall kände det träffade mig mitt i solaplexus. Usch, Men de e verkligheten 2014, även f oss vuxna, Ej bara barn, Och man kan ej skydda sig emot den många gånger, o de gör såååå ont =”( <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.