Mat mediciner mot candida

Med sträng diet kan man mota bort candida albicans. Detta är tips utifrån mina egna erfarenheter. Men läs noga igenom allt och testa er fram, det är så individuellt vad man tål och inte tål.

Vid kraftigare problem finns denna kombination som är bra:
Dr Grays tarmreningPara Rizol Zeta, syclovirIonosil (köps i hälsokost), Solgar´s kaprylsyra (köps i hälsokost), Pau D ´Arco te (köps i hälsokost).

Att tänka på:
Om du går in på en sträng candidadiet kan du bli illamående, deppig eller få huvudvärk de första dagarna. Illamåendet får man när svampen håller på att dö. Man kan även känna ett sug efter sött, men gå inte i fällan. Det är bara candidan som långsamt håller på att svälta ihjäl!

Candidan flyttar runt och försöker få fäste där det är som bäst grogrund för den. Om den inte trivs i tarmen så flyttar den helt enkelt ut på huden, mellan tårna, fingrar, underliv och hår, örongångar osv.

Candida tycker inte om syre. Då kan du använda:
Syreberikad olivolja (ozonides)

Valnötsolja
Malörtsolja
Olja av kryddnejlika
Svartkumminolja
Kungsmyntaolja
Artemisiaolja.

Kaprylsyra är bra ett bra alternativ (finns i kokosolja). Kaprylsyra är en kort fettsyra som finns naturligt i bröstmjölk och kokosnötter där den hindrar svamptillväxt. Och gynnar de goda bakterierna. Det är ett kosttillskott som är lämplig för veganer eftersom den inte innehåller stärkelse. Om man inte gillar att käka kokosolja så finns ”Solgars kaprylsyra” som säljs i hälsokostbutikerna.

Ionosil/Kollidialt silver (köps i hälsokosten). Hjälper mot candida, psoriasis, MS, förkylningar, allergier, bakterier och kan sprayas i halsen vid behov. Det dödar bakterier, svampar, virus och encelliga protozoer av typen amöbor och plasmodium (malaria).

av Connie

Ett svar på ”Mota bort candidan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.